به گزارش سافت گذر، وسیله دیگری که ناسا به فضا ارسال خواهد کرد، چیزی میان مریخ پیما و ماهواره خواهد بود.
این آژانس هوایی هم اکنون در حال طراحی هلیکوپتر بدون راننده ای است تا بتواند آن را تا 2 سال دیگر آماده کرده و در سال 2020 به سیاره سرخ ارسال نماید.
این هلیکوپتر بدون راننده حدود 1.8 کیلوگرم وزن داشته و پره های آن 3000 بار در دقیقه می چرخند و این یعنی 10 برابر دیگر هلیکوپترهای معمولی.
به خاطر چگالی پایین اتمسفر مریخ، ارتفاع هلیکوپتر بسیار مهم است زیرا ارتفاع مجاز برای پرواز یک هلیکوپتر در زمین حدود 100 هزار پا می باشد. به علاوه، ناسا برای سالم ماندن این هلیکوپتر در شب های سرد مریخ، از یک سیستم گرم کننده استفاده کرده است.
پس از اینکه این مریخ پیما در فضا فرود آمد، هلیکوپتر روی سطح مریخ حرکت خواهد کرد و سپس مریخ پیما باتری های خود را تعویض کرده و از باتری هایی بهره خواهد برد که با نور خورشید شارژ می شوند. سپس در ادامه، به وسیله فرامین ارسال شده از زمین، کارهای لازم را انجام می دهد.
ناسا امیدوار است که این هلیکوپتر تا ارتفاع 10 پایی صعود کند و اول خود، 30 ثانیه در هوا معلق باشد. این آژانس هوایی قصد دارد تا این پرواز آزمایشی را تا 4 بار دیگر انجام دهد و فاصله میان هر پرواز را نیز 30 روز تعیین کرده است. در نهایت ناسا تصمیم دارد تا بتواند این وسیله را 90 ثانیه در هوا نگه دارد و حدود 100 متر در سطح مریخ حرکت کند.
اگر این آزمایش با موفقیت همراه شود، استفاده از هلیکوپتر در مأموریت های فضایی افزایش خواهد یافت زیرا در برخی موارد، مریخ نوردان برای دسترسی به مکانهای صعب العبور سیاره سرخ و مسیریابی در آن مشکل دارند.
آزمایشگاه Jet Propulsion ناسا، از سال 2013 تا کنون در حالی کار کردن روی این هلیکوپتر است و توانسته دماغه آن را به اندازه یک توپ دربیاورد تا بتواند به راحتی در فضا حرکت کند.
بر اساس برنامه، ارسال این هلیکوپتر به فضا در ماه ژولای سال 2020 اتفاق خواهد افتاد و 7 ماه بعد، این وسیله بر سطح مریخ فرود می آید.
منبع: engadget.com